Ce sunt etichetele de compozitie?


Etichetele imprimate, fie ca sunt etichete de compoziție cu instructiuni de intretinere sau etichete de brand sunt de departe cele mai folosite etichete folosite in industria textilă.

Etichete compozitie care prin atasarea lor pe produs, au rolul de a specifica compozitia materialului si modul de intretinere al acestuia.

Etichete imprimate prin termotransfer pe banda de poliamida, cu dimensiunea standard de 2.5cm x 2.5cm, ambalate in pachete de 1000 buc/compozitie. Fond alb, imprimat cu negru.
Alte compozitii se pot realiza la comanda atat pe banda alba cat si pe banda neagra

Etichetele imprimate sunt de departe cele mai folosite etichete din industria textila, exista insa si normative care impun folosirea unor astfel de etichete pentru toate produsele textile, produse de marochinarie si incaltaminte.

Denumite de multe ori - etichete de compozitie, acest tip de etichete poate contine variate informatii precum: marca (brandul) produsului, compozitia materialului, compozitia captuselii, compozitia diverselor accesorii, instructiuni de spalare si intretinere, evidentiate prin text sau simboluri specifice, informatii asupra marimii produsului sau un tabel de echivalente international de masuri, tara de provenienta, numele producatorului sau importatorului, coduri de bare cu informatii de pret, etc.

Pot fi intalnite si tipuri de etichetari cu mai multe etichete imprimate, doua sau chiar trei etichete pentru un produs , in care informatiile sunt separate : o eticheta contine marca, o alta compozitia si instructiunile de intretinere, si o alta codul de bare.