Ce sunt etichetele autoadezive?


Etichetele autoadezive (pe suport de hartie sau plastic) sunt realizate cu scopul de a usura vanzarea, evidenta si gestiunea produselor cat si pentru a promova anumite articole in sezoanele de promotii. De la deja banalul "code de bare" la etichetele de promotie, sau la etichetele complexe de pe aparatura electrocasnica toate fac parte din cotidian. Etichetele autoadezive transparente sunt o variantă optimă pentru practic orice tip de produs, deoarece dispun de capacitatea de a atrage cumpărătorul și al predispune spre acțiunea de procurare. Aceste etichete sunt pe bună dreptate unice și excepționale în felul lor, dînd dovadă de comoditate în utilizare. Pot fi utilizate cu succes pentru sigilarea sau resigilarea ambalajelor produselor chimice, alimentare, preparatelor medicamentoase, produselor de uz casnic, dispozitivelor electronice. Deci, reprezintă într-adevăr o alegere bună, indiferent de domeniul dumneavoastră de activitate.

Întrebuințarea etichetelor autoadezive transparente se bucură de o serie de beneficii. Prin urmare putem atrage atenția la:
* adeziune puternică;
* nu dăunează, completează ambalajul produsului;
* comoditate în utilizare;
* rezistență;
* durabilitate în timp.

Etichete autoadezive poliester Aceste etichete nu sunt sensibile la caldura, tiparirea facandu-se cu ribon. Ele au o rezistenta mai mare decat cele din hartie. Etichete poliester sunt folosite in special in industria chimica si industria textila. Ele se caracterizeaza prin rezistenta la temperaturi extreme, la zgarieturi si la expunerea la substante chimice.

Cele mai comune tipuri de etichete sunt: 1. etichete rotunde 2. etichete drepte 3. etichete personalizate

Etichete autoadezive rotunde. Etichetele autoadezive rotunde se folosesc atunci cand ai promotii pe care vrei sa le evidentiezi prin buline colorate. Mai sunt situatii in care forma produselor impune etichetarea cu etichete autoadezive rotunde.

Etichete drepte. Aceasta forma este cea mai raspandita printre modelele de etichete. Ele pot fi cu spatiu intre ele sau cu simpla taietura sau sub forma de banda.

Etichete autoadezive personalizate
Pentru ca producerea unor astfel de etichete autoadezive personalizate implica si producerea unor matrite speciale, costurile vor creste pe masura.

Eticheta in rola
Rola este cea mai intalnita forma in care regasesti etichete autoadezive. Ele sunt folosite in special in industrii in care volumele sunt medii si mari. Etichete autoadezive rola sunt utilizate in depozite mai ales, unde se tiparesc coduri de bare. Cand faci alegerea este esential sa tii cont si de tipul de imprimanta etichete folosita. Rola trebuie sa se potriveasca atat ca dimensiuni cat si ca tip de etichete autoadezive. In functie de modalitatea de tiparire, ai nevoie de etichete termice pentru metoda direct termica sau etichete pentru tiparirea prin transfer termic.

Etichete autoadezive A4
Pentru aplicatiile de birou, care nu necesita un volum mare de etichete, este indicat sa folosesti etichete A4. Ele se gasesc sub forma A4, cu un numar variat de etichete / coala. Forma etichetelor autoadezive A4 poate sa fie variata, de la etichete drepte, la etichete autoadezive rotunde sau etichete autoadezive personalizate in diverse forme.

Tipuri etichete in functie de adeziv
Adezivul folosit pentru etichete poate fi de mai multe tipuri, in functie de compozitia lui: pe baza de apa, pe baza de cauciuc, pe baza de acril. Etichete cu adeziv pe baza de apa este indicat sa folosesti exclusiv in medii uscate. Adezviul pe baza de cauciuc asigura o aderenta ridicata a etichetelor la suprafata pe care sunt lipite.
Trebuie evitata insa expunerea acestor etichete la razele UV, pentru ca adezivul cedeaza in urma expunerii indelungate la razele ultraviolete. Adezivul pe baza de acril se foloseste pentru etichete care trebuie sa reziste in timp. Etichetele cu adeziv pe baza de acril sunt usor de manipulat.

Este important sa ai acces la cateva informatii despre cum sa le depozitezi si cum sa le folosesti. In functie de temperatura de stocare, cea de utilizare precum si umiditatea mediului in care le folosesti, poti alege etichete cu adezivul potrivit pentru afacerea ta.

Etichete permanente
Etichete permanente se folosesc pentru marcarea preturilor produselor textile sau alimentare, in special. Adezivul folosit pentru etichete permanente asigura aderenta maxima la suprafata pe care sunt aplicate. Etichete detasabile
Aceste etichete pot fi dezlipite usor, si nu lasa urme. Adezivul este pe baza de acril, care asigura o manipulare facila a acestui tip de etichete.
Etichete puternic adezive
Acest tip de eticheta autoadeziva se aplica de regula pe obiecte din metal si din plastic. Adezivul rezista la apa,ulei si raze ultraviolete. Etichete puternic adezive sunt folosite si pentru obiectele siliconate.
Etichete cu destinatie speciala
Acest tip de etichete este folosit in industria chimica sau in industria auto. De fapt ele se utilizeaza oriunde sunt necesare etichete care sa reziste la temperaturi extreme sau expunerea la substante corozive.

Eticheta autoadezivă este vedeta portofoliului nostru și, probabil, cel mai versatil produs folosit. Fie că ambalajul produsului tău este din sticlă, folie, plastic, metal sau lemn, etichetele autoadezive se aplică ușor, fără a avea nevoie de căldură, solvent sau apă.