Gravarea este un gen al graficii in care imaginea artistica este obtinuta prin reproducerea dupa o placa pe a carei suprafata a fost trasat sau gravat desenul, in adancime sau in relief.

In cazul gravurii destinate imprimarii, gravarea se face pe un suport numit cliseu, confectionat din metal, lemn, linoleum sau alte materiale, care reprezintă negativul gravurii. Pe acesta se aplica cerneala de imprimat, iar apoi o foaie de hârtie, urmand a fi trecute printr-o presa tipografica.

Prin presiunea aplicata, cerneala de pe cliseu este transferata pe coala de hartie. Imaginea rezultata constituie pozitivul gravurii. Acest imprimeu obtinut prin tehnica gravurii reprezinta un tip de stampa.

In cazul gravarii de sine statatoare, aceasta are scopul inscriptionarii sau ornamentarii diverselor obiecte promotionale cu figuri sau motive decorative, logo-uri sau texte, si uneori chiar fotografii, cum este cazul fotogravurii, aplicata mai ales pe plastic metalizat.

Procedurile de tăiere şi de imprimare prin gravură laser pot fi deosebit de complexe şi delicate, oferind durabilitate în timp şi acurateţe lucrărilor. Se pot grava/tăia diverse materiale: hârtie/carton, plastic (plexi, acryl), lemn, sticlă, ceramică, metal tratat, aluminiu, marmură şi granit, piele, material textil, plută, burete, etc.

Tehnologia laser se foloseşte pentru personalizarea prin gravură a obiectelor promoţionale sau a elementelor de signalistică, precum şi pentru tăierea şi decuparea cu precizie a diferitelor materiale.

Gravura și tăierea cu laser galvanometric permite reproducerea celor mai mici detalii. Calitatea obținută prin acest procedeu este de neegalat de alte procedee similare de personalizare sau marcare.

Putem produce o imagine permanentă. Acest serviciu se pretează la o gamă variată de materiale. Gravura laser se realizează fără a fi necesara fixarea produselor cu elemente speciale de masa de lucru. Astfel produsele Dvs., nu vor fi atinse decât de raza laser.